"הנתונים מראים: סנקציות אפקטיביות על סרבני גט ימנעו מהם למשוך הליכים" עו"ד קרן הורוביץ, מנכ"לית מרכז רקמן

 
כתבה באתר זאפ משפטי על הנתונים מתוך "נשים ומשפחה בישראל 2023" של מרכז רקמן:
 
פרסום חדש של מרכז רקמן מעלה תמונת מצב מאתגרת ואף מעוררת דאגה בנוגע לקשיים הניצבים בפני נשים בתהליכי גירושין, ביניהם:
עלייה במספר תביעות הגירושין שמוגשות על ידן, ירידה בתשלומי המזונות מביטוח לאומי וריבוי הליכים משפטיים שנמשכים זמן ארוך עד לקבלת גט.
 
עו"ד קרן הורוביץ, מנכ"לית מרכז רקמן לקידום מעמד האישה, מדגישה את החשיבות בהסקת מסקנות וגזירת צעדים אופרטיביים מתוך הנתונים שנחשפים בפרסום זה. לדבריה, הירידה במספר הנשים המקבלות דמי מזונות מביטוח לאומי מעלה את הצורך לבחון מחדש את התנאים לקבלתם ולבצע שינויים שיתאימו אותם למציאות הכלכלית הנוכחית, שמציבה אתגרים חדשים בפני נשים ומשפחות.
 
נתון נוסף העולה מהפרסום ומצריך חשיבה מחודשת, לדבריה, הוא הגידול הדרמטי במינוי אפוטרופסיים לדין בהליכים המערבים קטינים – עלייה של 400% במינוי אפוטרופוסים לדין לקטינים על ידי הסיוע המשפטי (2017-2022). עו"ד הורוביץ מדגישה כי יש חשיבות רבה בהבנת האפקטיביות של מינויים של אפוטרופוסים לדין, במיוחד בסכסוכים על הסדרי שהות, ויש לבחון מדוע זינק מספר המינויים והאם יש צורך לחדד את הקריטריונים למינויים אלה.
 
עו"ד הורוביץ מציעה להחמיר את הלחץ על סרבני הגט ולשלול מהם את האפשרות למשוך את ההליכים במשך שנים רבות. זאת, באמצעות סנקציות אפקטיביות יותר ובלתי מתפשרות כבר בשלב מוקדם של התהליך.
 
 

לשיתוף:

דווקא עכשיו

דווקא עכשיו