"האסיפה הבוחרת" ברבנות הראשית לישראל היא הגוף המוסמך לבחור את הרבנים הראשיים לישראל, וחברי מועצת הרבנות הראשית. גוף זה מורכב כיום ברובו מגברים, בשל כך שרוב החברים באסיפה הם מי שמכהנים במשרות רבנים ובשלטון המקומי.
בכדי לשנות מצב זה ולשלב יותר נשים באסיפה הבוחרת, הגשנו עתירה לבג"צ יחד עם ארגון 'נאמני תורה ועבודה' לפני הבחירות למועצת הרבנות הראשית ב-2018. בעתירה, ביקשנו להורות לרבנים הראשיים לישראל למנות נשים "העוסקות בדת ובהלכה" כחברות באסיפה הבוחרת, במסגרת מכסת המינויים האישיים של רבנים שאינם מכהנים בתפקיד רשמי הנתונה להם בחוק. החברות באסיפה הבוחרת אינה תפקיד דתי, כי אם תפקיד ציבורי ולכן אין כל מניעה הלכתית שנשים יקחו חלק משמעותי בבחירת הרבנים הראשיים וחברי מועצת הרבנים הראשית.
בחודש אוגוסט 2018 דחה בג"צ את העתירה בטענה של שיהוי בשל הקרבה למועד הבחירות. יחד עם זאת, השופט ניל הנדל שהיה חלק מהרכב השופטים קבע כי אכן אין ייצוג הולם לנשים באסיפה הבוחרת, והוסיף כי "העתירה מעוררת סוגיה משמעותית, חשובה וראויה לבירור מעמיק". עוד קבע השופט כי זכויות העותרים שמורות להם, וביכולתם לעתור שוב בנושא כשנה לפני הבחירות הבאות. השופטת דפנה ברק-ארז חותמת את פסק דינה במילים "הנשים החפצות בשירותי דת ובלימוד תורה הן חלק מהנס של התחדשות עם ישראל בארצו. ראוי שיינתן לכך ביטוי גם באסיפה הבוחרת של הרבנות הראשית"