פרופ' רות הלפרין – קדרי: יש לאפשר לנציגת האו"ם המשך חקירה כדי להביא הכרה בינלאומית עבור קורבנות הפגיעה המינית של ה-7 באוקטובר.

"ויתור על בדיקה מקיפה הוא בגדר ויתור על הזדמנות חשובה ביותר לרקורד בינלאומי אולטימטיבי והכרה עבור הקורבנות" אומרת פרופ' רות הלפרין-קדרי, ראשת מרכז רקמן.
 
פאטן שוקלת להגיע שוב לאזור, להמשך חקירה, אך ישראל מסרבת לאפשר לה גישה לחקור גם חיילים ישראלים בחשד לאלימות מינית כלפי פלסטינים שמוחזקים בארץ.
פרופ' רות הלפרין־קדרי, ראשת מרכז רקמן היתה מיוזמות המהלך להבאתה של פאטן לישראל בפעם הקודמת וממשיכה לנקוט מאמצים כדי שתבקר שוב. היא מדגישה כי הדו"ח של פאטן היה ההכרה הבינלאומית הראשונה והחשובה ביותר לפשעי המין של חמאס. השתיים שימשו בעבר בתפקידים בכירים בוועדת האו"ם לביעור אפליה נגד נשים, ופרופ' הלפרין־קדרי מדגישה את רצינותה הרבה של פאטן והגינותה.
הלפרין־קדרי אומרת כי בחלוף שנה מהבדיקה הקודמת, אחרי שמידע חדש צף גם בנוגע לאירועי 7 באוקטובר וגם בנוגע להתעללות בחטופים ובחטופות בעזה, הוויתור על בדיקה מקיפה של פאטן הוא בגדר "ויתור על הזדמנות חשובה ביותר לרקורד בינלאומי אולטימטיבי והכרה עבור הקורבנות, שלא לדבר על החובה לערוך בדיקה מקיפה ביחס לעובדות החדשות כדי לחשוף את האמת". היא גם מדגישה כי שיתוף פעולה עם פאטן הוא ההזדמנות של ישראל להוכיח למנגנוני האו"ם כי היא חוקרת באופן כן ורציני את העבירות שמיוחסות לה עצמה, ובכך אולי גם להוריד מהפרק את האפשרות שישראל תוכנס לרשימה שחורה של גופים החשודים באלימות מינית בסכסוכים.
 

לשיתוף:

דווקא עכשיו

דווקא עכשיו