22.6.17: השבוע, עו"ד מירי ברנשטיין מהיחידה לקידום מדיניות ציבורית וחקיקה במרכז רקמן השתתפה בשתי ישיבות שערכה הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, בראשות ח"כ עאידה תומא-סלימאן.

 הישיבה הראשונה עסקה בהתמודדות עם תופעת הפוליגמיה. בישיבה זו נטלו חלק ח"כ איילת שקד – שרת המשפטים ועו"ד אמי פלמור- מנכ"לית משרד המשפטים. הישיבה השניה עסקה בנושא רצח הנשים בישראל בשנה האחרונה והתקיימה כישיבת חירום לאור מקרי רצח הנשים שקרו בשבוע האחרון.

בישיבה בעניין ההתמודדות עם תופעת הפוליגמיה, סקרה מנכ"לית משרד המשפטים את פעילות הוועדה אשר הוקמה מכוח החלטת הממשלה. מדובר בוועדה שפועלת בעיקר בהתייחס למגזר הבדואי אשר בו נפוצים במיוחד נישואים פוליגמיים. בוועדה הביעו חברי כנסת רבים את דעתם כי מדובר בתופעה פסולה שיש להילחם בה, וכי הדרך לעשות זאת הינה, בין היתר, באמצעות חינוך ומתן אפשרויות תעסוקה לנשים הבדואיות. מנכ"לית משרד המשפטים הבהירה כי ישנו קשר הדוק בין אחוזי הנשירה מבתי הספר בחברה הבדואית לבין נישואים בגיל צעיר.
יו"ר הוועדה, ח"כ תומא-סלימאן, סיכמה: "כל תופעה שמובילה לסבל והרגשת נחיתות של קבוצה, היא תופעה שיש למגר. מעבר לחינוך ולאכיפה, האתגר העיקרי של הוועדה הוא שהתכנית תבנה אמון ביחד עם הציבור הערבי שרוצה להילחם בתופעה. אני קוראת לכל ארגון ולכל מי שחושבת שיכולה לתרום, לבקש להופיע בפני הוועדה".

לדיון בעניין רצח הנשים בישראל לא התייצבו השר לביטחון פנים ושר הרווחה.
יו"ר הוועדה פתחה ואמרה: "אנו שומרים שני כיסאות ריקים בדיון הזה, לשר הבט"פ ולשר הרווחה, שלמרות הזמנה, למעלה ממאה שיחות טלפון וקביעת מועד הדיון לפי לוחות הזמנים שלהם, אמרו שאינם יכולים להגיע לדיון. שני השרים שאמורים להוביל את החשיבה ואת המאבק לעצור את מרחץ הדמים בו נרצחות 16 נשים מתחילת השנה וארבע בשבוע אחד, ע"י בני זוג או בני משפחה. היציאה המבורכת של נשים לרחוב בשבוע שעבר מלמדת על מאבק שחודש, בו הציבור יוצא מהשאננות, ואני מקווה שגם הממשלה תצא ממנה". חברי הכנסת שהשתתפו בדיון הביעו את עמדתם כי על הממשלה לתת תקציב על מנת להילחם בתופעה של רצח נשים.

עו"ד מירי ברנשטיין אמרה בדיון כי "חמישים אחוז מהפונות לקו הסיוע של מרכז רקמן, המטפל בפניות של נשים המצויות בהליכי פרידה מזוגיות, מתלוננות על אלימות שחוו מבני זוגן. לא פלא אם כן שנשים רבות המצויות בהליכי גירושין מתלוננות במשטרה על אלימות. לאחרונה נטען כנגד נשים אלה שמדובר בתלונות שווא ויש השואלים: איפה הייתן עד עכשיו? יש לזכור שהחלטה של אישה להתגרש אינה החלטה פשוטה, במיוחד כאשר היא חווה אלימות. זה הזמן שהיא מצליחה לקום ולהגיד עד כאן, וזו גם לפעמים הפעם הראשונה שבה היא מוכנה להודות בפני עצמה ובפני הרשויות שהיא חווה אלימות. לא פלא אם כן שתלונות רבות מגיעות רק בשלב הגירושין. אני קוראת למשטרה לתת יחס רציני לתלונות על אלימות במקרה של גירושין על מנת למנוע את הרצח הבא".

יו"ר הוועדה, ח"כ תומא-סלימאן סיכמה את הדיון : "אני יודעת שיש תחושה קשה של נסיגה בהישגים שכבר הישגנו, וכי השיח הקיים, כמו על תלונות שווא, רק מכין את הקרקע לרצח הבא, אך אני קוראת לכן לא להרפות ולא להתייאש. מאבק ציבורי מחזק את כל מי שרוצה לשנות את המציאות ורק ע"י מאבק, אפילו חסימות כבישים, נביא לשינוי חברתי אמיתי".

תמונה דיון פוליגמיה ורצח נשים תמונה דיון פוליגמיה ורצח נשים 2

לשיתוף:

דווקא עכשיו

דווקא עכשיו