ש', כמעט ואבדה את חלקה בבית המגורים המשותף מכיוון שבעלה לשעבר טען בבית הדין הרבני ש"בגדה" בו לקראת סוף הנישואין. בית הדין הרבני הגדול החליט ל"העניש" אותה על ה"בגידה" ושלל ממנה את הזכות לקבל את חלקה. בהחלטה להטיל "עונש" על אשה בשל, לכאורה, חוסר נאמנות מינית, פעל בית הדין הרבני הגדול בניגוד לחוק האזרחי במדינת ישראל ובניגוד לפסיקה קודמת של בית המשפט העליון.
לכן, פנתה ש' לבית המשפט העליון, ביושבו כבג״צ, בבקשה לבטל את פסיקת בית הדין הגדול. עתירתה נדחתה בדעת רוב.
בנקודה הזו הצטרף מרכז רקמן לייצוג האשה ובקשנו, ביחד עם עורך דינה, לקיים דיון נוסף בתיק בפני הרכב שופטים מורחב. בדיון הנוסף קבע בג"ץ כי אין לערב את שאלת הנאמנות המינית בין בני זוג בעת חלוקת הרכוש המשותף. ש' קבלה בחזרה את זכאותה לקבל את חלקה בדירת המגורים.
הסיפור של ש' חשוב מעבר למקרה הפרטי שלה.
המקרה שלה הוא אחד בין רבים בהם בתי הדין הרבניים קשרו את שאלת הנאמנות המינית בשאלת אופן חלוקת הרכוש. בעקבות הדיון הנוסף בעניינה של ש' הבהיר הרכב השופטים המורחב, באופן חד משמעי, חלוקת רכוש היא עניין כלכלי נייטרלי והיא תיקבע לפי החוק האזרחי במדינת ישראל. חוק שמחייב גם את בתי הדין הרבניים.
נשים אמיתיות, כמו ש', ואחרות, שארועים בחייהן הולידו פסקי דין של בית המשפט העליון שהשפיעו על מעמד הנשים בישראל עומדות במרכז הספר "תקדימיות" מאת כבוד השופטת דפנה ברק ארז (בהוצאת כנרת זמורה דביר).
הספר מציג את סיפוריהם של פסקי דין חשובים, שעסקו במעמדן של נשים, הובלו על־ידי נשים או הושפעו מסיפור חייהן של הנשים שהיו מעורבות בהם. סיפורים אלה נוגעים לכל תחומי החיים: רכוש וממון, תעסוקה ופנסיה, תקיפות מיניות ואלימות במשפחה, נישואין וגירושין, היריון והורות, דת ומדינה, ספורט, שירות בצבא, הפרדה במרחב הציבורי, הגירה ואזרחות ועוד. הם מבַטאים לא רק את המורכבות של השאלות המשפטיות הנדונות בפסקי הדין, אלא גם את המורכבות והגיוון של ציבור הנשים, מכל הגילאים והמגזרים, מרקעים שונים ומתפיסות עולם מגוונות.