18.5.17: לצערנו, אתמול עברה בקריאה טרומית, הצעת החוק לשינוי חזקת הגיל הרך.

הצעת החוק הועלתה ע"י ח"כ יואב קיש ואחרים ומטרתה להוריד את חזקת הגיל הרך מגיל 6 לגיל שנתיים.
אנו סבורות כי מדובר בהצעת חוק שתגרום נזק רב לרווחתם וטובתם של ילדי הגירושין.

משמעות ההצעה היא שבמקרה של גירושין לילדים מעל גיל שנתיים אין חזקה משפטית המסדירה את חלוקת הזמן ההורי במקרה של מחלוקת. התוצאה הצפויה היא ריבוי התדיינויות משפטיות אשר הנפגעים העיקרים מהן הם הילדים.

חה"כ שולי מועלם הציעה פתרון ראוי יותר המכונה "חזקת השיקוף" לפיו, במקרה של מחלוקת בענייני משמורת ההכרעה תתבסס על האופן בו חילקו בני הזוג את הטיפול בילד טרם הפרידה. במידה ובני הזוג חילקו ביניהם את הטיפול בילד לפני הפרידה, כך גם יקבע בהסדר לאחר מכן. לעומת זאת, במצב בו אחד ההורים הוא שטיפל בילד, ימשיך הורה זה להיות האחראי העיקרי בטיפול בילד. יישום הצעה זו ישמור על יציבות בחיי הילד ויעצור את ריבוי ההתדיינויות המשפטיות בנושאי הסדרי ההורות.

אנחנו מקוות כי בדיונים בוועדת חוקה בנוגע להצעת החוק, יקבע גיל גבוה יותר לחזקת הגיל הרך ויתווספו כללי הכרעה ברורים עבור מקרים בהם אין הסכמה על הסדר המשמורת בין ההורים, כפי שציין ח"כ ביטן בנאומו במליאה לאחר ההצבעה.

ד"ר גלית שאול בכתבה באתר "דבר ראשון":
"מעבר לכך שאנחנו חושבות שגיל שנתיים הוא גיל נמוך, אנחנו חוששות ממה יהיה ביום שאחרי. ההחלטה על גיל שנתיים נעשתה באופן שרירותי, מה כבר ילד בגיל הזה מסוגל להבין על למה הוא ישן לילה אחד פה ולילה אחר שם? מה יקרה אחרי גיל שנתיים? המחוקק חייב לתת את הדעת על זה. צריך לנסח תזכיר לחקיקה חלופית שיהיה אפשר להכריע על פיו. החוק הזה גם ישפיע על המאבק על המזונות. חייבים תזכיר לאיך יתנהלו הדברים, להשאיר את זה פתוח זה רע".

לכתבה המלאה, היכנסו לקישור. 

פרופ' רות הלפרין קדרי בכתבה באתר "גלובס":
"ההצעה לא קובעת שאחרי גיל שנתיים תהיה משמורת משותפת של שני ההורים. ההצעה מורידה את החזקה, את הכלל המנחה של העדפת האם, מגיל שש לשנתיים, ומשאירה את שאר הזמן מעל גיל שנתיים פרוץ לחלוטין. בזכות החזקה הייתה וודאות וסוג של יציבות עבור ילדים, וכעת היציבות הזאת בסכנה".

לכתבה המלאה, היכנסו לקישור.

לכתבה על התנהגות האבות לאחר הגירושין מזווית ראיה של אב גרוש, לחצו.
כתבה על הורות משותפת מזווית ראייה של גבר, לחצו.

 

לשיתוף:

דווקא עכשיו

דווקא עכשיו