חברות כנסת יוזמות יותר חוקים ומקדמות נושאים חברתיים

מעניין לדעת: חברות כנסת יוזמות יותר חוקים, חברות כנסת מקדמות נושאים חברתיים.
 
בחודש מאי השנה פרסמה הכנסת דו"ח חקיקה, לכבוד 75 שנים לכנסת. הדו"ח כולל נתונים ומגמות בחקיקה מאז הקמת המדינה. אחד הנתונים המעניינים הוא פילוח החקיקה לפי מגדר יוזם או יוזמת החוק (בחקיקה פרטית).
החל מהכנסת החמישית, שיעורן של נשים כיוזמות חקיקה פרטית עולה באופן משמעותי על שיעורן בכנסת. בכנסת השמינית למשל, כיהנו רק 12 חברות כנסת, אבל קרוב לשליש מהחוקים שהתקבלו באותה כנסת, החלו ביוזמה של חברת כנסת. בכנסת ה-19 חברות כנסת יזמו 35% מהחוקים שהתקבלו באותה כנסת כששיעורן היה רק 23% מכלל חברי הכנסת.
 
אומרת עו"ד ורד בר, מנהלת היחידה לקידום מדיניות ציבורית וחקיקה במרכז רקמן:
 
"נתון שדווקא לא מופיע בדו"ח, וחבל שכך, הוא אילו חוקים חברות כנסת מחוקקות. הניסיון מראה שפעמים רבות חברות הכנסת מקדמות נושאים חברתיים שונים ועוסקות ברווחה וקידום זכויות של אוכלוסיות שונות.
לדוגמה, חה"כ יעל דיין ז"ל, כפמיניסטית, קדמה זכויות נשים, הקימה את הוועדה לקידום מעמד האשה, עסקה במאבק באלימות נגד נשים, הטרדות מיניות, במקביל קדמה זכויות של אנשים עם מוגבלות נפשית, פעלה לקידום הגנה על ילדים, לקידום מנהל תקין ועוד. חה"כ קרן ברק יזמה הצעות חוק בנושא פיקוח אלקטרוני על מי שהוצא נגדם צו הגנה, מניעת אלימות כלכלית, זכויות ילדים וזכויות נכים. חה"כ ד"ר יפעת שאשא-ביטון פועלת למען שיקום, פיצוי וסיוע לנפגעות ונפגעי עבירות מין, הגנה על פעוטות במעונות יום, דמי מחלה בשל היעדרות עקב מחלת ילד, זכויות עצמאיים, ציוד רפואי לפריפריה ועוד."
 
אלה דוגמאות בודדות מיני רבות המלמדות על חשיבות ייצוגן של נשים בכנסת ובמוקדי השפעה וקבלת החלטות כמי שפועלות ומשמיעות קול אחר.

לשיתוף:

דווקא עכשיו

דווקא עכשיו